Tidligere FDP minister Baum: Læg luft til AfD – det minder om 1932

“AfD er en fare for demokratiet.”

denne artikel er oversat fra tysk. (ZDF)

Foto af den 92 -årige Gerhard Baum blå baggrund

Maischberger – 2023-02-08

Eks-indenrigsminister Baum (FDP)
: AfD er en fare for demokratiet. Lad være med at nedtone og overse denne fare  Baum var ikke bare politiker, men også menneskerettighedsadvokat.

Kansler Scholz skal positionere sig klart – og ikke kun han:

Alle demokrater opfordres til at forsvare den frie orden.

 

Den tidligere indenrigsminister Gerhart Baum (FDP)  og menneskerettighedsadvokat har bedt kansler Olaf Scholz komme med en klar udtalelse om AfD.

“Jeg forventer, at kansleren taler rent ud om AfD,” sagde den 90-årige menneskerettighedsadvokat til nyhedsbureauet dpa.

Enhver, der ligesom Scholz afviser AfD som et “dårligt humørparti”, nedtoner det.”

AfD er den største trussel mod vores demokrati, siden Forbundsrepublikken blev grundlagt for 74 år siden,” advarede Baum.
“Drenge, vågn op! Ikke kun Scholz skulle turde komme ud af sit  flyverskjul.”

“Mange flere meningsdannende personligheder skal også bekende kulør  – intellektuelle, kunstnere, iværksættere og biskopper,” fortsatte Baum. “Alle kommer ud af sommerferien og kommer bare videre, som om AfD’s partikonference i Magdeburg ikke på en skræmmende måde havde vist, at vores liberale orden er under massivt angreb – og Europa i øvrigt.”

Global Tillidskrise

Det er “grundlæggende forkert” at betragte de høje meningsmålingstal for AfD som et midlertidigt fænomen, som kritik kun forstærker.
“En lang tids frustration har næret  en voksende gruppe af antidemokratiske grupper.” Årsagerne til dette gik meget dybere end den nuværende vrede ved lyskryds. “Vi er i en global tillidskrise, som jeg aldrig har oplevet i denne skala,” sagde advokaten, der blev født i Dresden i 1932.

 

I lyset af Ukraine-krigen, flygtningebevægelser, klimaændringer og den stadig mere akutte konflikt mellem USA og Kina er mange mennesker grebet af usikkerhed og frygt. Mange bliver sårbare for  til simple løsninger.
På dette tidspunkt opfordres alle demokrater til at forsvare den frie orden og gøre det klart for vælgerne, at de ved at stemme på AfD også bringer deres egen frihed i fare.

Planlagte nedskæringer i den politiske uddannelse skal afværges, sagde Baum. Han forventer også, at politikere fra alle partier kraftigt vil forsvare præsidenten for Kontoret for Forfatningsbeskyttelse, Thomas Haldenwang, hvis han nævner AfD’s antikonstitutionelle indsats.

 

Mikael Hertig:

Jeg opfordrer humanister i Danmark til at indlede et opgør mod antidemokratiske og fremmedfjendske bevægelser i Danmark Vi kan ikke her i landet se stiltiende til længere. Der er meget, der splitter os: Nogle er navnlig kristne, nogle er navnlig ateister, nogle er liberale, andre socialister.  Dansk politik er langt dybere inficeret af etnofobi end Tyskland, der i efterkrigshistorien i højere grad har været præget af “Niemals wieder”, (aldrig mere).

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *